HOME » Paardencoaching

PAARDENCOACHING EN HET EGO?

Een veelvoorkomende vraag, wat is paardencoaching en wat heb ik eraan?

Een manier, een vorm van coaching, waarbij het paard helpt om sneller bij je gevoel te komen.

Op het moment dat je uit je hoofd en uit je vaste denkpatronen gaat, is er ruimte voor jezelf.

 

EGO

De vaste denkpatrinen, overtuigingen, oordelen en veroordelen komen vanuit het Ego.

Als je hier bewust van bent kun je bij je ware pure zelf komen.

En voel je duidelijk wat er nodig is om een volgende stap te zetten in alle rust.

 

PAARDENCOACHING

Is het coachen van mensen met de inzet van paarden. Je wordt onderdeel van de kudde paarden. Hierdoor gaan paarden jou scannen, ben je een gevaar voor de kudde of niet.

 

WAT DOET HET PAARD?

Paarden zijn als prooidier erg kwetsbaar en daarom kunnen ze erg goed hun zintuigen inzetten. Ze kunnen heel goed zien, bijna 360 graden.

Alleen midden voor en midden achter zien ze niet. Ze scannen hun omgeving 20-50 x per minuut op veranderingen.

Ze kunnen daardoor heel snel schakelen. Ze kunnen heel goed horen, ze draaien hun oren naar het geluid toe.

Door de haren in de oren wordt het geluid gefilterd. Ze kunnen zachte geluiden heel goed horen.

Het paard kan ook heel goed voelen, de haren op het lichaam voelen elke zachte aanraking en de lippen van een paard zijn ook heel gevoelig.

Ze communiceren met elkaar met minimale signalen, zo lijkt het.

En meestal in stilte om de roofdieren niet aan te trekken. Ze kunnen doordat ze zo goed samenwerken in hun communicatie ook ineens op hol slaan met z’n allen tegelijk

Het paard doet alles in het nu. En reageert vanuit zijn eigen natuur.

 

GROOT ENERGETISCH VELD 

Als je op tientallen meters afstand bij een kudde paarden in de buurt komt dan zullen ze je gaan scannen om te zien of je een gevaar bent voor de kudde of niet. Vervolgens gaan ze je scannen en reageren ze op de systemen die er in jouw energie naar boven komen.

Hierdoor is het mogelijk dat blokkades en verstrikkingen aan het licht komen. Ze mogen ook gezien worden, want dan verliezen ze hun kracht.

Het paard is indicator van veranderingen in energie bij de mens omdat het reageert op energie, voor op energie die verandert.

Door hier bewust van te worden en de energie te volgen die het paard aangeeft kun je in je coaching veel antwoorden en inzichten krijgen.

 

MEEGAAN IN DE BEWEGING 

De coach volgt de energie van de paarden en stelt hier vragen over aan de deelnemer. Zoals: Kun je me vertellen wat de paarden laten zien?

Of herken je iets van het gedrag van de paarden in een situatie die nu bovenkomt. Zo kom je steeds een stapje verder.

De paarden zullen er in veel gevallen bij komen als de energie rustig is.

Er zijn veel verschillende paardencoach opleidingen en ook veel verschillende manieren om paarden in te zetten in een coaching.

 

COGNITIEF

Je kunt cognitief coachen met modellen uit de psychologie.

 

SYSTEMISCH

Maar ook Systemisch coachen, dit is een methode die ontwikkeld is door Bert Hellinger, een Duitse psychotherapeut.

 

INTUITIEF 

En je kunt je intuïtie inzetten in een coaching.

 

Wij maken gebruik van al deze methoden in onze sessies.

 

INNERLIJK KIND

Het helen van innerlijke jongere delen is een methode van Christina Blumenstein, een Oostenrijkse opsteller en psychotherapeut.

Een prachtige methode die we kunnen inzetten bij een coaching.

 

RESULTAAT

Na de opstelling zal je niet meer dezelfde persoon zijn. Door de onbewuste verandering wordt er in je systeem iets in gang gezet. Je kunt merken dat je daarna steviger in je schoenen staat, of dat sommige problemen zich gaan oplossen. Daarom werkt deze methode op een dieper niveau. We spreken in opstellingen ook wel van de bewegingen van de ziel.

Als je merkt dat je leeft in overeenstemming met deze beweging, dat alles dan wat gemakkelijker en vanzelfsprekender wordt.

Het onzichtbare wat veel invloed heeft komt aan het licht. Onze relaties, ons leven als geheel zit vol met ervaringen en lessen uit het verleden. Het zit al zo lang in ons dat het verankerd zit als een soort DNA.

Het onbewuste bewustzijn zal je laten zien dat wat zo leek, zich afspeelt op een ander niveau. Familieopstellingen verbinden je met je bron en de ordening van het leven.

 

TEAMS

De methode wordt ook toegepast in organisaties, om te onderzoeken waarom bepaalde conflicten telkens terugkeren. Er wordt in dit verband niet gesproken over een familieopstelling maar een organisatieopstelling.