HOME » Over mij » De Paarden

De Paarden: Goldy & Amanzo

Ze lopen los op het terrein, kunnen in de stal, weide of paddock wanneer ze willen.

Door hun leeftijd worden ze niet vaak meer bereden.

Goldy is een haflinger merrie van 20 jaar.

Heel Lief.  Dit familiepaard is al 13 jaar bij ons, met veel plezier.

Ze komt rustig over en is niet bang maar zelfverzekerd.

Ze neemt graag de leiding

Om haar uit te dagen houdt ze ervan om verrast te worden Als je met iets nieuws komt bijvoorbeeld, en dan beloond worden met iets lekkers. Ze praat met me door hinnik geluidjes. Als er iets is of als ze iets wil, dan doet ze dat.

Ze knort als ze heel tevreden is.

Ze heeft manen eczeem en heeft daarom een eczeem deken om. Ik behandel haar met anti vliegen middel. Ze is me daar heel dankbaar voor en in tegenstelling tot de meeste andere paarden totaal niet bang voor sprayen.

Dan is er Amanzo.

Een andalusier hengst van 22 jaar. Dit mooie dier is al 12 jaar bij ons. Beide paarden blijven tot ze hun laatste adem uitblazen het geeft me een gelukkig gevoel dat ik dat kan bieden. Hij is betrouwbaar en lief. Wat onzeker en zoekt altijd mijn steun.

Hij is heel gevoelig en reageert onmiddellijk

Voor de sessies is dit erg fijn omdat hij zo duidelijk is. Hij houdt erg van zijn vertrouwde omgeving en vaste ritme.

Met beide paarden doe ik geregeld grondtrainingen om ze soepel te houden. Ze zijn beide graag in het bijzijn van mensen en komen er vaak meteen op af en laten zich graag vertroetelen en aaien. Beide paarden staan op het terrein waar ik ook woon en krijgen daardoor veel aandacht van ons. Wij houden van ze!