HOME » De Wijsheid Van Paarden

De Wijsheid Van Paarden

Gepubliceerd op 2 november 2019 om 12:40

De wijsheid van paarden,

Hoe kun je leren om beter te communiceren?

We leven in een wereld vol communicatiemiddelen, toch is er vaak een storing in menselijke communicatie, storingen in contact en miscommunicatie..

Het uitwisselen van elkaars signalen gebeurt zowel verbaal als non-verbaal.

Gaat hier iets niet goed dan heb je kans dat:

Je niet word begrepen door andere mensen..

Je geloofwaardigheid afneemt.

Mensen een andere indruk van je hebben dan dat je wilt..

Paarden en andere dieren,  hebben van nature een ongelooflijke kracht om non-verbaal te communiceren. Wij mensen hebben dit een beetje verleerd. Dit komt omdat wij met onze taal grotendeels verbaal communiceren, via email, social media maar ook in fysiek contact.

Als wij communiceren is 10 % bewust verbaal, het overige 90 % wat we communiceren is vaak onbewust non-verbaal. Hier valt dus nog veel te verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld vertellen dat je blij en gelukkig bent. Echter voel je je moe en verdrietig.  De kans is groot dat mensen je dan niet begrijpen en je ook niet geloven..

Het is dus belangrijk dat je congruent bent.  Uiterlijk gedrag is in overeenstemming met hoe je je innerlijk voelt. Als je incongruent bent dan zeg en doe je anders dan dat je werkelijk voelt. Dit is voor paarden niet te begrijpen en zullen in de meeste gevallen bij je weglopen.

Voelen is niet voor iedereen even makkelijk. Met het hoofd kun je beredeneren en dat doen we goed en graag. Maar hoe voelt je lijf bijvoorbeeld? Wat zeggen je emoties jou en deze de signalen worden genegeerd.

Paarden kunnen ons leren om bewuster te worden van ons lijf en onze emoties. Emoties hebben een boodschap wat je niet mag negeren.  Als je met je gevoel helemaal bij jezelf bent in het hier en nu zullen de paarden je niet negeren. Je hebt dan de aandacht van ze.

Paarden reageren op iets wat bijna onzichtbaar is en wat je niet op een foto kunt vastleggen. Het is een gevoel waar je getuige van bent in een sessie met paarden.

Ze reageren op jou en op elkaar wat er is gecommuniceerd in hun non-verbale wereld. Hierdoor word je bewust van jouw communicatie, hoe kom je over? Klopt dit met wat je zegt en doet…

Met mindfulness en de lessen van de paarden transformeer je naar een rustig, vredig en open mens. Je bewustzijn vergroot, zodat je beter wordt in non-verbale communicatie. Je beter leert voelen en krijgt vele tools aangereikt om rustiger, vrediger en opener te worden…  de reis van de ziel door de ogen van het paard.

Rose Kleiboer- ten Hoope


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.